Total on 1st

Renovation of a former bank space to house an advanced clinical spa

This renovation of the first floor of the historic Woodward Building in downtown Birmingham houses an advanced clinical spa that offers the most advanced non-invasive treatments for the body, face, and skin.

Soft, flowing forms and earthy, sophisticated Italianate tile and bronze materials reference the practice’s branding, the Neolithic earth goddess, fertility symbols, and the rivers of life.

The entrance lobbies and treatment bar are bright and open with views to the busy street outside. Large curving walls coated in a shimmering, iridescent plaster invite the visitor in and conceal the waiting room and clinical spaces.

Behind the curved walls, the waiting room and interior clinical spaces are quiet and dark, promoting a sense of relaxation and well-being.

Flowing water features, scented air, and soothing sounds enhance the visitor experience.